Úvod »KUCHYŇA a DOMÁCNOSŤ»RIAD S KAMENNÝM EFEKTOM » Hrniec s kamenným povrchom - 10,2l E7011
Kompletné špecifikácie
- Vysoko kvalitný marmorový hrniec so sklenenou pokrievkou a kamenným povrchom.
- Tento materiál je idealny - skvelo udržuje teplo a v hrnci je teplo rovnomerne rozložené.
- Transparentná sklenenýá pokrievka je odolná proti rozbitiu a umožňuje sledovať proces varenia bez jej odstránenia.
- Špeciálne dno je prispôsobené pre rôzne typy sporákov: plynové, elektrické, keramické, indukčné a halogén.
- Príparava jedla aj pri nízkych teplotách
- Energiticky úsporné varenie
- Dobre udržiava teplo
- NELEPIVÝ POVRCH
Špecifikácia hrnca:
- Objem 10,2L
- Priemer 28 cm
- Výška 20 cm
Žulový / mramorový povlak je mimoriadne odolný proti poškriabaniu. Tento typ hrncov a panvíc umožňuje vyprážanie za použitia minimálneho množstva tuku, pretože hrniec sa zahreje ako kameň a teplo sa rozloží rovnomerne po celom povrcu hrnca/panvice.
ČO JE TO VARENIE TECHNIKOU NA KAMENI („STONE COOKING“) A KAMENNÝ EFEKT?
Varenie a pečenie na kameni je jednou z najzaujímavejších techník varenia vôbec a prináša naozaj pozoruhodné výsledky,
pokiaľ ide o chuť a vzhľad jedla. Kamene na pečenie sú v podstate veľké ploché pomôcky s jemne drsným povrchom.
Pri varení sa celá plocha kameňa rozohreje, čo umožní teplu rovnomerne sa rozšíriť do celého jedla a tak sa postarať o
perfektné výsledky. Mnohí kuchári používajú kamene na pečenie chleba, pizze, mäsa či sušienok, no dajú sa využiť aj na
prípravu mnohých ďalších jedál.
Pečenie a varenie na kameni je úžasná technika; avšak môže byť pomerne náročná. Ak používate kamene na pečenie, musíte
ich napasovať do svojej rúry a starať sa o ne – a to je v klasickej rúre naozaj zložité. A už nehovoríme o tom, že vyčistiť ich
nie je práve najjednoduchšia vec na svete. Mnohí kuchári, ktorí boli spočiatku kameňmi na pečenie nadšení, sa čoskoro tejto
techniky vzdali, pretože s ňou bolo proste príliš veľa roboty.
A ČO KAMENNÝ EFEKT?
A dostávame sa ku kamennému efektu – to sú vlastne všetky výhody varenia na kameňoch, ale bez otravných nevýhod.
Kamenný efekt v podstate znamená, že na povrchu panvice, hrncov či podnosov je kamenná vrstva, ktorá má úžasné
schopnosti a vlastnosti kameňa – a hlavne, nijako varenie nekomplikuje. Je to mimoriadne jednoduché a extrémne účinné
a výsledky sú skutočne chutné!
AKÉ SÚ VÝHODY KAMENNÉHO EFEKTU?
Varenie na kameni má množstvo skvelých benefitov, vďaka ktorým je dnes tak populárne napriek tomu, že sa používalo už
pred tisíckami rokov! Jedlo je hotové za veľmi krátky čas a samotné varenie je oveľa jednoduchšie – a práve preto sa
príprava pokrmov na kameňoch a kamenný efekt stávajú takým veľkým trendom v oblasti varenia.
KAMEŇ JE NEREAKTÍVNY
Zatiaľ čo mnohé materiály používané v dnešnej dobe na výrobu riadov obsahujú zložky, ktoré môžu škodiť nášmu zdraviu,
kameň je čisto prírodný a chemicky stabilný, čo znamená, že je to tá zdravšia voľba pre vaše telo. Materiály ako hliník a
meď uvoľňujú počas varenia do jedla kovy, čo ovplyvňuje nielen chuť, ale predovšetkým – jedlo potom obsahuje toxíny. Ak
chcete pre svoje telo a svoju rodinu to najlepšie a najzdravšie, kameň je bezpochyby tá najlepšia voľba.
KAMEŇ ZABEZPEČUJE ROVNOMERNÉ VARENIE
Kameň je veľmi efektívny, pokiaľ ide o udržanie tepla a jeho rovnomernú distribúciu, preto je jedlo na ňom uvarené priam
dokonalo. Je to obzvlášť dôležité pri príprave citlivých pokrmov, ktoré musia byť „tak akurát“, ako sú napríklad steaky a
ďalšie druhy mäsa. Získate ten krásne hnedý vonkajšok a perfektne šťavnatý stred, ktoré vynesú vaše chuťové poháriky až
do nebies!