Úvod »» Hrniec s kamenným povrchom - 10l


        

Hrniec s kamenným povrchom - 10l

- EDENBERG 1172 -

novinka

skladom

 

bežná cena 84,00 €
naša cena:
42,00 € ( Nie sme platcovia DPH )

do košíka:
  ks  

PONÚKAME VÁM  HRNIEC ZNAČKY EDENBERG.

  • Vysoko kvalitný marmorový hrniec so sklenenou pokrievkou a kamenným povrchom.
  • Tento materiál je  idealny - skvelo udžuje  teplo a v hrnci je teplo rovnomerne rozložené.
  • Transparentný sklenený kryt je odolný proti rozbitiu a umožňuje sledovať proces varenia bez odstránenia krytu.
  • Špeciálne dno prispôsobené pre rôzne typy sporákov: plynové, elektrické, keramické, indukčné a halogén.
  • Príparava jedla aj pri nízkych teplotách
  • Energiticky úsporná
  • Dobre udržiava teplo
  • NELEPIVÝ POVRCH

Špecifikácia hrnca:
  1. Objem 10L
  2. Priemer 28 cm
  3. Výška 20 cm

Žulový / mramorový povlak je  mimoriadne odolný proti poškriabaniu.  Tento typ hrncov a panvíc  umožňuje vyprážanie za použitia minimálneho množstva tuku, pretože hrniec sa  zahreje ako kameň a  teplo sa rozloží rovnomerne po celom   povrcu hrnca/panvice.

 

Ak trávite v kuchyni veľa času, môže vás varenie čoskoro začať nudiť, však? Áno, je to tak, ale ak sa budete držať najnovších

trendov z celého sveta, všetko sa môže rýchlo zmeniť k lepšiemu. Kamenný efekt je novinka, ktorá sa v talianskej kuchyni

stáva čoraz populárnejšou a my ju chceme

predstaviť aj vám!

Čo je to varenie technikou na kameni („stone cooking“) a kamenný efekt?

Varenie a pečenie na kameni je jednou z najzaujímavejších techník varenia vôbec a prináša naozaj pozoruhodné výsledky,

pokiaľ ide o chuť a vzhľad jedla. Kamene na pečenie sú v podstate veľké ploché pomôcky s jemne drsným povrchom.

Pri varení sa celá plocha kameňa rozohreje, čo umožní teplu rovnomerne sa rozšíriť do celého jedla a tak sa postarať o 

perfektné výsledky. Mnohí kuchári používajú kamene na pečenie chleba, pizze, mäsa či sušienok, no dajú sa využiť aj na

prípravu mnohých ďalších jedál. 

Pečenie a varenie na kameni je úžasná technika; avšak môže byť pomerne náročná. Ak používate kamene na pečenie, musíte

ich napasovať do svojej rúry a starať sa o ne – a to je v klasickej rúre naozaj zložité. A už nehovoríme o tom, že vyčistiť ich

nie je práve najjednoduchšia vec na svete. Mnohí kuchári, ktorí boli spočiatku kameňmi na pečenie nadšení, sa čoskoro tejto

techniky vzdali, pretože s ňou bolo proste príliš veľa roboty.

A čo kamenný efekt?

A dostávame sa ku kamennému efektu – to sú vlastne všetky výhody varenia na kameňoch, ale bez otravných nevýhod.

Kamenný efekt v podstate znamená, že na povrchu panvice, hrncov či podnosov je kamenná vrstva, ktorá má úžasné

schopnosti a vlastnosti kameňa – a hlavne, nijako varenie nekomplikuje. Je to mimoriadne jednoduché a extrémne účinné

a výsledky sú skutočne chutné!

Aké sú výhody kamenného efektu?

Varenie na kameni má množstvo skvelých benefitov, vďaka ktorým je dnes tak populárne napriek tomu, že sa používalo už

pred tisíckami rokov! Jedlo je hotové za veľmi krátky čas a samotné varenie je oveľa jednoduchšie – a práve preto sa 

príprava pokrmov na kameňoch a kamenný efekt stávajú takým veľkým trendom v oblasti varenia.

 

Kameň je nereaktívny

Zatiaľ čo mnohé materiály používané v dnešnej dobe na výrobu riadov obsahujú zložky, ktoré môžu škodiť nášmu zdraviu, 

kameň je čisto prírodný a chemicky stabilný, čo znamená, že je to tá zdravšia voľba pre vaše telo. Materiály ako hliník a 

meď uvoľňujú počas varenia do jedla kovy, čo ovplyvňuje nielen chuť, ale predovšetkým – jedlo potom obsahuje toxíny. Ak

chcete pre svoje telo a  svoju rodinu to najlepšie a najzdravšie, kameň je bezpochyby tá najlepšia voľba.

Kameň zabezpečuje rovnomerné varenie

Kameň je veľmi efektívny, pokiaľ ide o udržanie tepla a jeho rovnomernú distribúciu, preto je jedlo na ňom uvarené priam

dokonalo. Je to obzvlášť dôležité pri príprave citlivých pokrmov, ktoré musia byť „tak akurát“, ako sú napríklad steaky a 

ďalšie druhy mäsa. Získate ten krásne hnedý vonkajšok a perfektne šťavnatý stred, ktoré vynesú vaše chuťové poháriky až

do nebies! 

Kameň je mimoriadne odolný a nelepí sa.

VYSKÚŠAJTE "NOVÉ" VARENIE V HRNCOCH, V KTORÝCH SA VÁM JEDLO NEPRILEPÍ, BUDE PRIPRAVENÉ CHUTNE S MALÝM
MNOŽSTVOM TUKU. JEDZTE ZDRAVO A CHUTNE.
NWQ3ZjY1